Україна продовжує контрнаступ під Роботиним – ISW

Київ. 21 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські війська в неділю вели контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту і просувалися в районі с. Роботиного Пологівського району Запорізької області, повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

“На кадрах із геолокацією, опублікованих 19 і 20 серпня, видно, що українські сили нещодавно просунулися на схід від Роботиного. Генштаб України повідомив, що українські війська вели контрнаступальні операції на мелітопольському (захід Запорізької області) і бердянському напрямках (захід Донецької – схід Запорізької областей)”, – ідеться у зведенні.

Російські війська, зі свого боку, в неділю вели наступальні операції в районі Куп’янська, Кремінної, Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк, на заході Донецької – сході Запорізької області та незначно просунулися в районі Бахмута Донецької області, повідомили в ISW.

При цьому, за даними аналітиків, російські війська продовжують стикатися з проблемами з контрбатарейними засобами на всіх ділянках фронту, особливо на запорізькому напрямку. Також окупантам не вистачає офіцерів через втрату особового складу, і деякими російськими ротами командують рядові.

Джерело: https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-august-20-2023