Мінсоцполітики підтримує передання адміністрування ЄСВ до ПФУ

Київ. 21 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство соціальної політики підтримує передання адміністрування єдиного соціального внеску (ЄСВ) від Державної податкової служби до Пенсійного фонду України.

“У Верховній Раді група народних депутатів зареєструвала проєкт закону 9570, яким разом із пов’язаними з ним проєктами законів 9569 і 9571 пропонується передати Пенсійному фонду України адміністрування єдиного внеску (ЄСВ на загальнообов’язкове державне страхування), а також функції контролю за його сплатою. Мінсоцполітики підтримує цей законопроєкт, оскільки це дає змогу врегулювати одну з найсуттєвіших проблем у сфері соціального захисту”, – йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що внаслідок недостатнього контролю за сплатою ЄСВ деякі роботодавці не сплачують єдиний соціальний внесок за працівників, що призводить до проблем, насамперед, для працівників, оскільки за певний період часу людині не зараховується страховий стаж.

“Ще одна проблема, яка існує сьогодні, – це те, що наразі інформація про те, за яку людину і який обсяг внесків сплачено, Пенсійний фонд отримує зі значною затримкою”, – додали у відомстві.

У зв’язку з чим, у міністерстві впевнені, що повернення функцій з адміністрування ЄСВ Пенсійному фонду дасть змогу вирішити ці проблеми без збільшення адміністративного навантаження на роботодавців.