Шторм "Гіларі" призвів до повеней і скасування сотень рейсів у Мексиці та на заході США

Київ. 21 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Тропічний шторм “Гіларі” приніс зливи, що призвели до повеней у Мексиці та в штаті Каліфорнія у США, повідомляють американські ЗМІ.

Негода призвела до скасування понад 1 тис. авіарейсів у США, зокрема в аеропорту Сан-Дієго та аеропорту Гаррі Ріда в Неваді. Ще майже 5 тис. рейсів затримано.

Шторм обрушився на Мексику у вихідні. У районі міст Енсенада і Тіхуана закрито пляжі, на території спортивних комплексів і урядових будівель відкрито пункти тимчасового розміщення.

Щонайменше одна людина стала жертвою удару стихії в мексиканському місті Санта-Росалія. Вона загинула після того, як потік води перевернув її машину.

У ліквідації наслідків шторму задіяли мексиканських військових, які за допомогою бульдозерів розчищають тонни сміття від руйнувань. У багатьох частинах країни обірвані лінії електропередачі, повалені дерева.

Влада Каліфорнії та Невади раніше оголосила режим НС у штатах. Президент США Джо Байден закликав “усіх, хто перебуває на шляху руху шторму, вжити запобіжних заходів”, а також виконувати рекомендації.

У Лос-Анджелесі в понеділок закрили всі університетські кампуси. У Сан-Дієго ухвалили рішення перенести початок навчальних занять у школах із понеділка на вівторок.

Очікується, що “Гіларі” пізніше продовжить рух Каліфорнією і зачепить штат Невада. За прогнозами Національної метеорологічної служби США, шторм “може принести найбільшу в історії кількість опадів” у цих частинах країни.