Delta Air обмежить клієнтам доступ до своїх VIP-залів очікування

Атланта. 14 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Одна з найбільших авіакомпаній США Delta Air Lines обмежить кількість доступних відвідувань VIP-залів очікування Sky Club і посилить правила бонусної програми SkyMiles, повідомляє MarketWatch.

У залах очікування Sky Club клієнти компанії можуть скористатися душовими та спеціально облаштованими місцями для відпочинку перед польотом, а також замовити безкоштовні напої та їжу.

Починаючи з 1 лютого 2025 року власники платинових карток American Express зможуть відвідувати VIP-зали не частіше ніж шість разів на рік, а власники карток Delta Reserve American Express – не більше ніж 10 разів.

При цьому з 1 січня 2024 року до таких залів більше не допускатимуться клієнти, які забронювали квиток за найбюджетнішим, базовим економічним тарифом, навіть за наявності у них будь-якої з преміальних карт.

Таким чином Delta Air розраховує вирішити проблему великих черг у VIP-залах авіаперевізника у великих вузлових аеропортах. У плани компанії в зв’язку з цим також входить відкриття додаткового залу очікування в одному з терміналів Міжнародного аеропорту імені Джона Кеннеді в Нью-Йорку.

Безкоштовний доступ до VIP-залів Delta Air тривалий час залишається однією з основних переваг платинових карток American Express, що виправдовують високу вартість їх обслуговування. Прийдешні зміни можуть змусити власників цих карт перейти на менш дорогі продукти AmEx.

Серед інших нововведень Delta Air – перегляд умов бонусної програми SkyMiles. Тепер статус клієнтів у цій програмі залежатиме не від нальоту в милях, а від загальної суми, витраченої ними на квитки.

Акції авіакомпанії додають у ціні 0,4% під час попередніх торгів у четвер. З початку поточного року їхня вартість збільшилася на 20,4%, тоді як індекс S&P 500 за той самий період зріс на 16,4%.