Поліція відкрила справу за фактом смерті ексголови Херсонської обладміністрації Лагути

Київ. 18 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом смерті ексголови Херсонської обласної військової адміністрації Геннадія Лагути, повідомила агентству “Інтерфакс-Україна” речниця Головного управління Національної поліції в Києві Юлія Гірдвіліс.

“13 вересня в поліцію звернулася дружина з інформацією про зникнення чоловіка. 16 вересня його знайшли мертвим біля гаражів”, – розповіла речниця столичної поліції.

Вона поінформувала, що за фактом смерті Лагути Солом’янське райуправління поліції Києва відкрило кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) з позначкою “самогубство”.

Як повідомлялося, Зеленський призначив Лагуту на посаду голови обладміністрації 27 жовтня 2021 року. Раніше він обіймав посаду заступника голови обладміністрації. 9 липня 2022 року указом Зеленського Лагуту було звільнено з посади.

3 лютого 2023 року Служба безпеки України повідомила Лагуті про підозру в шахрайстві та підробленні документів.

Інформація про смерть ексголови обладміністрації з’явилася в неділю. Депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань висловив упевненість, що Лагута покінчив життя самогубством. “Я не вірю, що Лагуту вбили, але вірю, що через тиск і залякування його довели до такого стану відчаю”, – написав він у фейсбуці.