Ексдиректор департаменту НБУ Максимчук змінила власника СК "ТАС" Тігіпка на чолі наглядової ради

Київ. 18 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Голова наглядової ради СК “ТАС” (TAS life) Сергій Тігіпко після двох років роботи достроково залишив цю посаду за власним бажанням, тепер її терміном на три роки обійме колишня членкиня Нацкомісії з держрегулювання ринків фінпослуг і ексдиректорка Департаменту нагляду за ринком небанківських фінпослуг НБУ Ольга Максимчук.

За даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, таке рішення збори акціонерів СК “ТАС” ухвалили 14 вересня.

Уточнюється, що Максимчук є незалежним директором. Зокрема, в її послужному списку – статус головного експерта Національної асоціації страховиків України (НАСУ).

Того ж дня у зв’язку з рішенням акціонерів СК “ТАС” ліквідувати ревізійну комісію через зміни в законодавстві ухвалено рішення з 15 вересня припинити повноваження голови ревізійної комісії Андрія Єфімова та її члена Наталії Андрієнко. Обидва пропрацювали в компанії понад 11 місяців.

Згідно з інформацією на сайті, компанія зі страхування життя “ТАС” працює з 2000 року, має понад 350 тис. клієнтів і близько 4,2 млрд грн активів.

За даними НБУ, на середину 2023 року активи СК "ТАС" становили 4 млрд 357,8 млн грн, власний капітал – 238,5 млн грн. Чисті зароблені страхові премії за півріччя дорівнювали 255,8 млн грн, страхові виплати та відшкодування – 121,6 млн грн, чистий прибуток – 20,6 млн грн.

СК “ТАС” (TAS life) входить до фінансово-промислової групи “ТАС”, яку заснував у 1998 році бізнесмен Тігіпко. Сфера її бізнес-інтересів охоплює фінансовий сектор (банківський і страховий сегменти) та аптечний, а також промисловість, нерухомість, венчурні проєкти.