СБУ викрила блогера зі Львова, який закликав знищити будівлю управління Служби

Київ. 19 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України викрила блогера, який знімав будівлю Управління спецслужби у Львові і закликав вдарити по ній російськими ракетами.

“Співробітники внутрішньої безпеки СБУ за гарячими слідами викрили у Львові прихильника рашизму, який публічно закликав знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки. Для здійснення теракту зловмисник агітував поцілити в режимний об’єкт російськими ракетами”, – повідомляється в телеграм-каналі відомства у вівторок.

За інформацією СБУ, щоб поширити такі заклики фігурант проводив онлайн-трансляцію на власній сторінці в інстаграмі біля будівлі української спецслужби. “Під час стріму він разом зі своїм спільником з-за кордону дискредитував співробітників СБУ та закликав вдарити по них російською зброєю. Деструктивний контент поширив на власну аудиторію у понад 1,7 тис. користувачів”, – уточнюється в повідомленні.

За даними слідства, зловмисниками виявилися двоє мешканців обласного центру, які позиціонують себе як блогери, один із них наразі перебуває в одній із країн ЄС, звідки періодично долучається до стрімів свого спільника в Україні.

Під час обшуків у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами провокативного відеозапису.

Наразі планується повідомити про підозру фігурантам.

Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Заходи з викриття зловмисників проводилися за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9679