НБУ відмовив СК "Амальтея" у припиненні страхової діяльності

Київ. 19 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний банк України відмовив ПрАТ “Страхова компанія “Амальтея” в наданні дозволу на припинення страхової діяльності, йдеться в повідомленні на сайті регулятора у вівторок.

“План припинення страхової діяльності цього страховика не відповідає вимогам Положення про ліцензування та реєстрацію надавачів фінансових послуг та умови здійснення ними діяльності з надання фінансових послуг”, – пояснив НБУ.

Він уточнив, що таке рішення Комітет з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 18 вересня.

Згідно з поданою СК “Амальтея” звітністю за перше півріччя 2023 року, страховий портфель компанії формувався за рахунок таких видів страхування, як страхування вантажів і багажу – 88,9%, від вогневих ризиків та ризиків стихійних явищ – 3,7%, майна – 3,7%, цивільно-правової відповідальності приватного нотаріуса – 2,2%, інших видів – 1,5%.

Обсяг страхових премій компанії станом на 1 липня 2023 року становив 227 тис. грн, страхових резервів – 425 тис. грн, страховик сплатив 87 тис. грн страхових відшкодувань, а його частка ринку за страховими преміями становить 0,001%.