Міноборони України проводить переговори з DOK-ING і Way Industries щодо локалізації випуску машин мехрозмінування

Київ. 20 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Міністерство оборони України проводить переговори з хорватською DOK-ING і словацькою Way Industries щодо локалізації виробництва машин механізованого розмінування в Україні, повідомив начальник управління протимінної діяльності – заступник начальника Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України Олег Шуварський.

Як розповів він на брифінгу в Military Media Center, насамперед ідеться про машини MV-10, Bozena-4, Bozena-5, які найбільш ефективно зарекомендували себе під час очищення деокупованих територій від вибухонебезпечних предметів.

Паралельно Міноборони спільно з Мінекономіки проводять сертифікацію вітчизняних зразків машин мехрозмінування, які вироблятимуться на українських підприємствах.

“На сьогодні це все ще перебуває в процесі. Зараз є багато (українських – ІФ-У) виробників, які намагаються виготовити машини механізованого розмінування, але вони не відповідають вимогам безпеки. Це призводить до порушення правил безпеки і жертв серед цивільного населення”, – зазначив Шуварський.

За його словами, першочергову потребу операторів протимінної діяльності оцінюють у 64 машини, тоді як наразі експлуатується лише понад 20 механізованих комплексів.