НКЕК затвердила порядок моніторингу якості електронних комунікаційних послуг

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК), схвалила і подала на державну реєстрацію “Порядок здійснення моніторингу якості електронних комунікаційних послуг”.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні відомства в середу, повідомляється на офіційному сайті НКЕК.

“Реалізація положень регуляторного акта допоможе у вирішенні низки проблем, створить необхідні умови для забезпечення якості електронних комунікаційних послуг в Україні та захисту прав споживачів, сприятиме отриманню актуальної інформації щодо стану якості послуг зв’язку”, – йдеться в аналізі впливу регуляторного акта на сайті НКЕК.

Зазначено, що мета моніторингу полягає у забезпеченні послуг належної якості та доступності електронних комунікацій для споживачів, а також дотримання операторами електронних комунікацій вимог законодавства та захисту прав споживачів.

Організаційно-технічні заходи для моніторингу здійснюватиме НКЕК та державне підприємство “Український державний центр радіочастот”.

Документ розроблено в межах приведення нормативних актів у відповідність до законів “Про електронні комунікації” та “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку”.

Раніше Кабінет Міністрів затвердив перелік показників Індексу цифрової економіки та суспільства (DESI), що є одним із заходів Дорожньої карти інтеграції України до Єдиного цифрового ринку ЄС.