ВР закликала світову спільноту засудити псевдовибори на тимчасово окупованих територіях України

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Верховна Рада ухвалила звернення до міжнародних організацій, парламентських асамблей, парламентів та урядів іноземних держав із закликом засудити проведення Російською Федерацією незаконних виборів на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Ухвалення відповідного проєкту постанови №10054 підтримали 307 народних депутатів на пленарному засіданні в четвер, повідомив член фракції “Голос” Ярослав Железняк.

ВР також закликала світову спільноту визнати нелегітимними всі органи влади РФ усіх рівнів, членів яких було “обрано” на цих псевдовиборах і які було створено в їх результаті, а також будь-які рішення, ухвалені цими органами.

У зверненні також міститься заклик уникати офіційних контактів із так званими посадовими особами, незаконно обраними на тимчасово окупованих частинах територій України.

Українські парламентарії закликають світ визнати російську виборчу систему такою, що не відповідає міжнародним демократичним стандартам і не вважається легітимним інструментом організації народного волевиявлення.

Крім того, у ВР вважають за необхідне посилити санкційний тиск на Росію та безпосередньо на осіб, причетних до організації та проведення цих псевдовиборів, і водночас продовжити надання Україні необхідної військової допомоги для посилення її оборонних спроможностей та сприяння відновленню територіальної цілісності України.

Водночас ВР закликала іноземні парламенти та уряди взяти участь в імплементації Формули миру президента України з метою припинення агресивної війни РФ.

Джерело: https://t.me/yzheleznyak/5267