PepsiCo оплатила своїми податками в РФ ракету, яка знищила їхній завод у Київській області – Міноборони

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Унаслідок ракетної атаки Росії 21 вересня постраждав завод PepsiCo в місті Вишневе Київської області. Через пожежу, що почалася після ракетного удару, частково зруйновано склад молочної продукції та частину виробничих приміщень, повідомив телеграм-канал “Київ-Інфо”.

На прохання “Інтерфакс-Україна” прокоментувати подію пресслужба PepsiCo Україна не відреагувала.

Міністерство оборони України зі свого боку підтвердило руйнування заводу PepsiCo в Київській області.

“Унаслідок останнього ракетного удару російських терористів було зруйновано завод PepsiCo у Вишневому в Київській області. PepsiCo входить до списку спонсорів війни, оскільки працює в Росії. За ракету, що знищила їхній об’єкт, вони заплатили своїми податками в Росії”, – написала пресслужба Міноборони у соцмережі Х (раніше – Твіттер)

Як повідомлялося, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) 1 вересня 2023 року внесло харчову корпорацію PepsiCo до переліку міжнародних спонсорів війни через продовження діяльності на території РФ.

Виробничий майданчик у Вишневому для PepsiCo став основним після російського повномасштабного вторгнення. У березні 2023 року компанія частково перенесла своє виробництво соків Sandora і “Садочок” із Миколаєва до Вишневого. Компанія також відновила на своєму заводі в Миколаївській області виробництво напоїв.

Як повідомлялося, вранці 21 вересня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. Пошкоджень зазнали окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Були частково знеструмлені споживачі в Рівненській та Житомирській областях.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ворог запустив 43 крилаті ракети, з яких 36 вдалося збити.

Джерела: https://t.me/kiev_infoo/268