Cisco купує розробника ПЗ Splunk за $28 млрд

Сан-Хосе. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАНА – Американський виробник мережевого обладнання Cisco Systems Inc купує постачальника рішень у сфері кібербезпеки Splunk Inc. за $28 млрд.

Як йдеться у пресрелізі Cisco, компанія заплатить $157 за акцію Splunk. За даними на закриття ринку в середу, ціна паперів становила $119,59.

Угоду одноголосно схвалили ради директорів обох компаній. Сторони розраховують закрити її до кінця третього кварталу 2024 року в разі отримання схвалення регуляторів і акціонерів Splunk.

“Об’єднання наших можливостей сприятиме створенню нового покоління систем безпеки, заснованих на штучному інтелекті, – заявив головний виконавчий директор Cisco Чак Роббінс. – Від виявлення загроз і реагування на них до прогнозування та запобігання – ми допомагатимемо організаціям усіх розмірів стати безпечнішими та стійкішими”.

Cisco розраховує, що угода почне позитивно позначатися на її грошовому потоці та рентабельності вже протягом першого фінансового року після її закриття, а на скоригованому прибутку в розрахунку на акцію – протягом другого року.

Угода не вплине на раніше оголошені Cisco плани зворотного викупу акцій або дивідендні програми, зазначають у компанії.

Президент і головний виконавчий директор Splunk Гері Стіл увійде до топменеджменту Cisco.

Splunk – великий розробник системи аналізу машинних даних і операційної діяльності для B2B сектора. Компанія заснована 2003 року, штаб-квартира розташована в Сан-Франциско, офіси розташовані в 12 країнах світу.

Акції Splunk додають у ціні 21% під час попередніх торгів у четвер, папери Cisco втрачають 4,1%.