Дефіцит рахунку поточних операцій США в II кв. несподівано знизився до мінімуму з 2021р.

Вашингтон. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Від’ємне сальдо рахунку поточних операцій платіжного балансу США в другому кварталі скоротилося на $2,4 млрд (1,1%) і становило $212,1 млрд, ідеться у звіті міністерства торгівлі країни.

Дефіцит є мінімальним із другого кварталу 2021 року, зазначає Trading Economics.

Згідно з переглянутими даними, у першому кварталі від’ємне сальдо рахунку поточних операцій становило $214,5 млрд, а не $219,3 млрд, як було оголошено раніше.

Аналітики в середньому очікували зростання дефіциту на 0,8% з оголошеного раніше рівня січня-березня – до $221 млрд, згідно з даними Trading Economics.

Дефіцит рахунку поточних операцій у другому кварталі становив 3,2% ВВП США. Пікову позначку в 6,3% ВВП було зафіксовано в четвертому кварталі 2005 року.

Зниження дефіциту, незважаючи на його зростання у сфері торгівлі товарами, зумовлене зростанням профіцитів у сфері послуг і первинних доходів, зазначають у Мінторзі.

Сукупний показник експорту товарів і послуг, а також доходів, отриманих від іноземних резидентів, у другому кварталі зменшився на $7,8 млрд, до $1,15 трлн. Імпорт товарів і послуг, а також суми виплат іноземним резидентам, скоротилися на $10,2 млрд, до $1,36 трлн.