Всесвітня рада з екологічного будівництва закликає Європейську комісію розробити дорожню карту декарбонізації для будівельного сектору

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Всесвітня рада з екологічного будівництва (WorldGBC) закликає Європейську комісію розробити дорожню карту декарбонізації Whole Life Carbon (WLC) для будівельного сектору.

Як повідомляється на сайті WorldGBC, сьогодні надіслано відкритого листа кільком генеральним директоратам Європейської комісії із закликом розробити дорожню карту ЄС, у якій буде застосовано цілісний підхід до розв’язання проблеми WLC у сфері будівництва, на яке припадає близько 41% загального обсягу викидів вуглецю в ЄС.

У листі також міститься заклик викласти в дорожній карті чіткий план декарбонізації, чітку політику щодо продуктів і будівельних норм, закупівель і фінансів, а також відходів і циклічності, як зазначено в дорожній карті політики ЄС WLC, представленій WorldGBC у 2022 році.

У релізі повідомляється, що відкритого листа надіслано після консультацій ЄС щодо WLC, під час яких будівельному сектору, а також представникам громадськості було запропоновано оцінити низку дій із декарбонізації з погляду ефективності та здійсненності.

“Протягом кількох років ми закликали Європейську комісію взяти на себе зобов’язання щодо розв’язання проблеми Whole Life Carbon у будівельному середовищі й дуже раді бачити прогрес у цій важливій темі завдяки розробленню цієї дорожньої карти комісії. Щоб максимізувати вплив і успіх дорожньої карти, наша коаліція рекомендує визначити чіткий шлях до декарбонізації до 2050 року з проміжними цілями для сектору, а також міцну основу наскрізної політики”, – повідомила директорка з глобальної адвокації WorldGBC Одрі Ньюджент.

https://worldgbc.org/wp-content/uploads/2023/09/Whole-Life-Carbon-Built-Environment-stakeholder-open-letter-to-the-European-Commission-21.09.23-.pdf

Built environment coalition is backing the European Commission to develop an ambitious Whole Life Carbon Roadmap