Monobank запускає сервіс програмних РРО для ФОПів

Київ. 21 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Віртуальний Монобанк заявив про запуск сервісу програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) “check by mono” для фізосіб-підприємців (ФОП) вартістю для одного касового апарату 180 грн/міс.

Як ідеться в повідомленні Універсал Банку, на базі якого працює Монобанк, у четвер, за кожну транзакцію з українських карток комісія становить 1,3%, а з іноземних – 2%.

Стверджується, що “check by mono” дає можливість видачі фіскальних чеків, дистанційного керування, ведення системи обліку товарів і послуг, а також звітів та аналітики, а його інтерфейс передбачає вебкабінет і мобільний застосунок.

Заявляється, що користувач зможе вибрати спосіб приймання оплат: класичний POS-термінал, tap to mono – термінал у смартфоні, QR-код або інтернет-еквайринг.

Як повідомлялося, програмне РРО в Україні дозволено застосовувати вже з 1 серпня 2020 року. Найбільший на ринку ПриватБанк заявив про запуск ПРРО наприкінці листопада 2020 року. Згідно з інформацією на його сайті, плата за цю послугу входить у плату за еквайринг.

Зростання інтересу до РРО зараз викликане відновленням з 1 жовтня 2023 року штрафів за роботу без них.

Мобільний банк без відділень Монобанк заснували в січні 2017 року колишні топменеджери ПриватБанку Роман Гороховський, Дмитро Дубілет і Михайло Рогальський. Він працює під ліцензією Універсал Банку, який входить до групи “ТАС” (Київ) і наразі обслуговує понад 7 млн клієнтів.

Джерело: https://www.universalbank.com.ua/news/zapuskayemo-novu-poslugu-dlya-fopiv-check-mono