Вибухи на аеродромі "Чкаловський" біля Москви будуть відчутними для керівництва РФ – британська розвідка

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – І РФ, і Україна зазнали надзвичайно інтенсивних атак глибоко в тилу за останні чотири дні, однак вибухи на аеродромі “Чкаловський” біля Москви, імовірно, становитимуть найбільше стратегічне занепокоєння для російського керівництва.

“Це делікатне місце, оскільки тут розміщуються спеціальні військові літаки, а також VIP-транспорт для російських лідерів. Повідомлення про пошкодження літака спеціального призначення особливо актуальні”, – наголошується у звіті, оприлюдненому в соціальній мережі Х (“Твіттер”) Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в понеділок уранці.

Водночас у британській розвідці зазначають, що за останній тиждень РФ неодноразово завдавала дальніх ударів по об’єктах на території України, що “частково є реакцією на інциденти в Росії та Криму”. “Оскільки наземна битва відносно статична, кожна сторона шукає переваги, завдаючи ударів у стратегічну глибину свого супротивника”, – ідеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило про підрив двох літаків Ан-148 та Іл-20 і гвинтокрила МІ-28н на аеродромі "Чкаловський" у Підмосков’ї невідомими диверсантами 18 вересня. "Подія викликала велику істерику у вищих військових коридорах – на аеродромі базуються урядові літаки, так звані літаки судного дня і спеціальні літаки (літаки-розвідники)", – повідомили в ГУР.

Джерело: https://twitter.com/DefenceHQ/status/1705099110829678822