Основне ядро американських військових у Польщі зосереджено в Сувальському коридорі – Дуда

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Основне ядро американських військових у Польщі зосереджено в Сувальському коридорі, повідомив у четвер новинному телеканалу TVN24 президент Польщі Анджей Дуда.

“Ми раді, що американські солдати перебувають у Польщі”, – заявив польський президент, наголосивши, що присутність декількох тисяч військовослужбовців США в країні “дуже важлива, насамперед в аспекті охорони Сувальського коридору”. За його словами, там розташоване головне ядро американських сил, пов’язаних з Enhanced Forward Presence (програма розширеної передової присутності НАТО у Східній Європі, – “ІФ-У”)”.

“Прошу пам’ятати, що, коли я став президентом, американських солдатів у Польщі майже не було, все це сталося в останні вісім років, чим я дуже задоволений”, – зазначив Дуда.

Раніше посол США у Варшаві Марк Бжезінський заявив, що в Польщі перебувають понад 10 тис. американських військовослужбовців, “які дислоковані у всій країні”.

Так званий Сувальський коридор – 100-кілометрова ділянка польської території, що відокремлює Калінінградську область РФ від Білорусі.