СБУ затримала ворожу коригувальницю, яка готувала серію ударів по Одеській області

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України затримала ще одну інформаторку російських спецслужб, яка брала участь у підготовці нової серії повітряних атак РФ на Одеську область, повідомляють в СБУ.

“Для здійснення ворожих ударів зловмисниця передала окупантам електронні координати дев’яти об’єктів військової та критичної інфраструктури регіону. Серед них – укріпрайони Сил оборони, фортифікаційні споруди та стратегічно важливі локації залізничного сполучення”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в п’ятницю.

Крім того, за інформацією СБУ, російська коригувальниця намагалася відстежити напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

У повідомленні наголошується, що СБУ викрила фігурантку ще на початковому етапі її розвідувально-підривної діяльності та поінформувала командування українських військ про можливі загрози повітряних атак РФ, у результаті чого було вжито заходів із забезпечення безпеки Сил оборони за зазначеними локаціями.

Саму ж коригувальницю, як інформують в СБУ, затримали під час спроби передачі нових розвідданих окупантам.

Тим самим, як зазначається в повідомленні, українська спецслужба запобігла здійсненню серії повітряних ударів ворога по “підготовлених” цілях на території регіону.

За даними слідства, російським інформатором виявилася мешканка Чорноморська, яка на початку повномасштабного вторгнення РФ підтримала окупантів і активно про це повідомляла в заборонених соцмережах.

Так вона потрапила в поле зору ворожих спецслужб, які згодом дистанційно залучили її до співпраці на користь країни-агресора.

“Для отримання розвідданих зловмисниця регулярно їздила маршрутним таксі територією регіону та фіксувала місця базування і переміщення українських захисників. Отримані відомості вона відправляла окупантам у вигляді текстових і голосових повідомлень та скріншотів електронних карт, на яких зазначала українські об’єкти”, – уточнюють у спецслужбі.

Під час обшуку в затриманої вилучено мобільний телефон із доказами її комунікації з агресором.

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Наразі вона перебуває під вартою.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9725