Урожайність соняшнику в KSG Agro в сезоні-2023 становила 25 ц/га

Київ. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Господарства агрохолдингу KSG Agro розпочали збирання соняшнику, під який відведено 7,36 тис. га, повідомила пресслужба агрохолдингу.

Згідно з повідомленням, наразі зі зібраних 2,4 тис. га площ отримано 6 тис. тонн насіння соняшнику.

“За результатами збирання трохи більше 32% посівних площ врожайність соняшнику становила 25 ц/га. Це хороший результат, адже, за попередніми розрахунками, ми прогнозували 23 ц/га. Такому результату сприяли, як висока якість насіннєвого фонду (ми використовували насіння виробництва лідерів у цій сфері – Limagrain, Sengenta та Lidea), так і сприятливі погодні умови, що характеризувалися достатнім рівнем опадів у травні та червні”, – пояснив керівник рослинницького дивізіону агрохолдингу Дмитро Ємельченко.

За його інформацією, збиральна кампанія в сезоні-2023 буде розтягнута в часі, оскільки на площі майже в 1,5 тис. га було посіяно культури пізніх строків дозрівання. В агрохолдингу планують завершити збирання повністю 15-20 жовтня.

Під час збиральної кампанії в KSG Agro використовують 12 комбайнів Claas Lexion і 35 вантажних автомобілів. Продукція відвантажується на елеватори, переробний завод “Золотий дракон” (м. Кривий Ріг) і власні складські приміщення агрохолдингу.

Паралельно зі збиральною кампанією соняшнику господарства агрохолдингу здійснюють посів озимої пшениці. Наразі із запланованих під озимі 4 тис. га засіяно 1,5 тис. га. Посівну кампанію тимчасово припинено через ґрунтову посуху і буде продовжена після випадання опадів.