Шахрай-рецидивіст "заробив" майже 900 тис. грн на "продажу" неіснуючих авто для ЗСУ – прокуратура

Харків. 22 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України) 31-річному жителю Лозової (Харківська обл.), раніше неодноразово судимому за вчинення майнових злочинів.

“Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, чоловік, знаючи про великий попит з боку військових і волонтерів, які надають допомогу українським військовослужбовцям, на автомобілі для виконання бойових завдань, вирішив заробити на цьому. Він розміщував в інтернеті оголошення про продаж позашляховиків, хоча насправді автомобілів у нього не було. Коли на оголошення шахрая відгукувалися потенційні покупці, спільник підозрюваного узгоджував із ними деталі купівлі та повідомляв про необхідність внесення передоплати. Одразу після зарахування грошей на картку “продавець” переставав виходити на зв’язок.

Наразі встановлено десятьох постраждалих від дій шахрая. Усі вони – українські військовослужбовці. Загальна сума матеріальної шкоди становить близько 900 тис. грн.

Правоохоронці встановлюють усіх причетних до вчинення цього злочину, а також інших потерпілих від дій шахраїв.