На сході Судану серед біженців зафіксовано спалахи холери та лихоманки денге – ВООЗ

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Медики виявили численні випадки холери та лихоманки денге серед мешканців Судану, які втекли від бойових дій на схід країни, повідомляє Associated Press з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ).

Лікарі, зокрема, підтвердили 80 випадків холери і 10 летальних випадків у лікарнях у провінції Гедареф і в інших районах, що межують з Ефіопією. Крім того, у Судані зареєстрували понад 500 випадків лихоманки денге, переважно також у провінції Гедареф.

Тим часом у ВООЗ уточнили, що насправді випадків цих захворювань набагато більше, оскільки багато хворих воліють лікуватися вдома.

Своєю чергою, у Спілці суданських лікарів заявили, що сотні пацієнтів із лихоманкою денге померли на сході Судану, країна зіткнулася з кризою у сфері охорони здоров’я. За словами лікарів, лікарні в Гедарефі переповнені пацієнтами.

Збройний конфлікт між військовими Судану і Силами швидкого реагування триває в Судані з 15 квітня. Точні цифри загиблих невідомі.

Свої домівки були змушені полишити понад 5,2 млн осіб, понад мільйон біженців втекли до сусідніх країн. За даними ООН, близько 25 млн осіб – половина населення країни – потребує гуманітарної допомоги.