ВАКС продовжив запобіжний захід ексголові комітету Ради, підозрюваному в заволодінні правом вимоги банку на понад 128 млн грн

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду на засіданні у вівторок, 26 вересня, продовжив на два місяці, до 24 листопада 2023 року, дію запобіжного заходу голові комітету Верховної Ради VIII скликання, підозрюваному у протиправному заволодінні у складі організованої групи правом вимоги банківської установи на 128 млн грн.

“Також суд визначив цьому підозрюваному заставу в розмірі 8 млн грн”, – повідомляє пресслужба САП у телеграм-каналі.

У разі внесення зазначеної застави на особу буде покладено такі процесуальні обов’язки: прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора та суду; не відлучатися за межі Київської області без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти прокурора, детектива чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного органу паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, 22 грудня 2022 року антикорупційні органи України повідомили про підозру в незаконному заволодінні правом вимоги банку більш як на 128 млн грн вісьмом особам, зокрема ексочільнику комітету ВР, посадовцям СБУ, АРМА та державних підприємств.

ВАКС 4 січня 2023 року обрав підозрюваному ексголові комітету Ради запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 40,260 млн грн 19 квітня. 19 квітня запобіжний захід було продовжено на два місяці, до 17 червня 2023 року і зменшено розмір застави, визначений підозрюваному як альтернатива арешту, – із 40,260 млн до 32,208 млн грн. ВАКС 12 червня знову продовжив ще на два місяці запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави, а також зменшив розмір застави – з 32,208 млн до 16 млн грн.

САП не називає ім’я фігуранта. Як повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в правоохоронних органах, ідеться про колишнього народного депутата Сергія Скуратовського (фракція “Радикальна партія Олега Ляшка”).

Джерело: https://t.me/sap_gov_ua/1671