НМТ-2024 міститиме три обов'язкові предмети й один на вибір – Міносвіти

(додано текст після 4-го абзацу)

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Національний мультипредметний тест (НМТ) у 2024 році міститиме три обов’язкові предмети й один на вибір абітурієнта.

“Формат НМТ у 2024 році передбачатиме три обов’язкові предмети плюс один на вибір. Це українська мова, математика, історія України, а також один на вибір”, – сказав заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький на пресконференції на тему: “Вступні іспити у 2024 році” у вівторок.

За його словами, усі чотири предмети будуть в одному об’єднаному тесті, який абітурієнти складатимуть чотири години з однією перервою.

“Це досить сильне навантаження на дітей, ми це розуміємо. Але також потрібно розуміти, що навантаження вищої освіти не менше”, – наголосив заступник міністра.

Своєю чергою директорка Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Тетяна Вакуленко розповіла, що, окрім обов’язкових предметів (українська мова, математика та історія України XVI-XXI століть), будуть предмети на вибір: іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, фізика й хімія, а також українська література та географія, яких не було торік.

Тест складатиметься з чотирьох блоків відповідно до предметів, кожен з яких передбачає 60 хвилин на відповіді. Після двох годин буде оголошено перерву, про тривалість якої в центрі повідомлять пізніше.

Передбачається, що основна й додаткова сесії НМТ відбуватимуться у травні-липні. Як і в попередні роки, тестування відбуватиметься в тимчасових екзаменаційних центрах на території України та в низці міст за кордоном.

Вакуленко повідомила, що всі деталі вступної кампанії 2024 року в міру законодавчого затвердження оприлюднюватимуть на сайті УЦОЯО.