Комітет ВР пропонує збільшити на 247,2 млн грн фінансування культурних проєктів у держбюджеті-2024 – Мінкультури

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради пропонує збільшити на 247,2 млн грн фінансування культурних проєктів у державному бюджеті на 2024 рік.

“26 вересня відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, під час якого обговорили проєкт державного бюджету України на 2024 рік… За результатами обговорення парламентський комітет вніс низку бюджетних пропозицій, що стосуються, зокрема, фінансування у 2024 році Українського культурного фонду та Українського інституту книги”, – ідеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зокрема, комітет пропонує на 247,2 млн грн збільшити видатки на фінансування Українського культурного фонду (УКФ) для фінансування проєктів, реалізація яких здійснюється за підтримки УКФ, також додатково пропонується спрямувати 10 млн грн на стипендії для підтримки мистецьких дебютів, стимулювання творчої праці діячів культури і мистецтв, зокрема молодих митців.

Зазначено, що учасники комітету також рекомендували уточнити назву бюджетної програми, що дасть змогу наступного року реалізувати програму надання субсидій книгарням та забезпечення сертифікатів для дітей на придбання книжок.