Binance оголосила про вихід із РФ без опції зворотного викупу локальних активів

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Криптобіржа Binance оголосила про вихід із Росії.

“Дивлячись у майбутнє, ми визнаємо, що робота в Росії несумісна зі стратегією Binance щодо дотримання вимог”, – заявив директор із дотримання нормативних вимог біржі Ной Перлман, слова якого процитовано у повідомленні Binance.

Біржа заявила, що уклала угоду про продаж усього свого російського бізнесу компанії CommEX. “Для забезпечення планомірного переходу наявних користувачів на іншу платформу процес відключення триватиме до року. Нові користувачі, які пройшли процедуру верифікації персональних даних, будуть частково перенаправлені на платформу CommEX”, – зазначено в релізі.

Протягом кількох місяців Binance закриє всі бізнес-напрями в Росії.

“Незважаючи на те, що фінансові подробиці угоди залишаються конфіденційними, слід зазначити, що в рамках цієї угоди Binance припиняє свою діяльність у Росії. На відміну від угод, раніше здійснених міжнародними компаніями в Росії, у рамках цієї угоди у Binance не залишиться права на отримання частини прибутку після продажу і можливості зворотного викупу часток у бізнесі”, – йдеться в повідомленні.

CommEX у лаконічному розділі “Про нас” на сайті компанії повідомляє, що це “централізована криптовалютна біржа”. Інформації про засновників там немає.