Суд скасував передання активів "Вінницяпобутхім" в управління "Крайтекс-сервіс"

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Київський окружний адміністративний суд ухвалив скасувати рішення Нацагентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), про передання активів ПАТ “Вінницяпобутхім” в управління ТОВ “Крайтекс-сервіс” за підсумками конкурсного відбору, повідомило видання “Forbes Україна” з посиланням на рішення суду.

Таким чином суд задовольнив позов ТОВ “МДМ”, конкурсну пропозицію якої відхилила АРМА.

У рішенні зазначено, що пропозиція позивача передбачала прогнозоване надходження до бюджету 2 млн грн, з них 1,5 млн грн – за рахунок власних коштів, тоді як переможець запропонував 3,75 млн грн і 250 тис. грн відповідно. Суд вказав, що АРМА не проаналізувало питання гарантованих сум надходжень, а лише сумарні пропозиції.

Зі свого боку “Крайтекс-сервіс” має намір оскаржити рішення суду, повідомили агентству “Інтерфакс-Україна” в пресслужбі компанії.

“Компанія “Крайтекс-сервіс” не згодна з ухваленим судом рішенням і подаватиме апеляцію. Компанія відповідає основним кваліфікаційним критеріям відбору керівників активами, що перейшли АРМА”, – зазначили в компанії.

“Крайтекс-сервіс” також нагадав, що бенефіціарами компанії виступають бізнесмени Руслан Шостак і Валерій Кіптик, мережі EVA і Varus яких входять до числа найбільших компаній за рівнем доходу в Україні.

Як повідомлялося, у липні 2023 року АРМА за результатами конкурсу передала заарештовані активи ПрАТ “Вінницяпобутхім”, 100% акцій якого належать російському АТ “Невская косметика”, в управління ТОВ “Крайтекс-сервіс”, яке пізніше інвестувало 400 млн грн у запуск виробництва.

“Крайтекс-сервіс” – великий FMCG дистриб’ютор, працює на українському ринку понад 15 років. Компанія співпрацює з транснаціональними постачальниками: Loreal, Henkel, Unilever, Beiersdorf, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, BIC, Schwarzkopf, “Біокон”, “Ельфа” тощо.

За даними Opendatabot, власником “Крайтекс-сервіс” виступає кіпрська “Мураніч Холдінгз Лімітед”, бенефіціарами – Руслан Шостак і Валерій Кіптик, які володіють також мережами Eva і Varus.

Джерело: https://forbes.ua/company/konkurs-arma-z-syurprizom-na-400-mln-grn-sud-zabrav-pravo-shostaka-i-kiptika-upravlyati-virobnikom-poroshku-ushastiy-nyan-26092023-16268