Сенс Банк стане 7-м кредитором за держпрограмою "єОселя"

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Націоналізований Сенс Банк (раніше – Альфа-Банк, Київ) приєднається до програми “єОселя”, повідомила фінустанова в середу.

“Ми плануємо розвивати в банку напрям іпотечного кредитування. Зокрема, нині ми робимо все необхідне, щоб якнайшвидше долучитися до державної програми “єОселя” й почати видавати українцям доступні кредити для купівлі власного житла”, – наведено в релізі слова члена правління Сенс Банку Інни Тютюн.

Зазначено, що “Укрфінжитло” вже прийняло заявку Сенс Банку на участь у держпрограмі. Очікується підписання генеральної угоди з компанією, після чого банк надаватиме позичальникам іпотечні кредити терміном від 1 до 20 років за ставками 3% або 7% річних із первинним внеском від 20% вартості об’єкта іпотеки згідно зі встановленими умовами “єОселя”.

Наразі в програмі беруть участь шість банків-партнерів: державні Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк і Укрексімбанк, а також Глобус банк і Sky Bank.

Як повідомлялося, програма доступного іпотечного кредитування “єОселя” запрацювала в Україні з жовтня 2022 року. На пільгову іпотеку під 3% річних терміном до 20 років із початковим внеском від 20% вартості житла можуть претендувати військовослужбовці-контрактники ЗСУ, працівники сектору безпеки й оборони, медпрацівники, педагоги, наукові працівники. З моменту її запуску банки-партнери вже видали майже 5 млрд грн для 3471 сім’ї.

З 1 серпня подати заявку на участь у програмі “єОселя” під 7% можуть ветерани війни, учасники бойових дій, ВПО та громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу (52,5 кв. м +21 кв. м на кожного наступного члена сім’ї). Подати заявку на участь у програмі можна в мобільному застосунку “Дія”.

Програму реалізують Міністерство економіки спільно з Мінцифри та “Укрфінжитлом”.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2023 року за розміром загальних активів (96,6 млрд грн) Сенс Банк посідав 11-те місце серед 64 діючих банків. Фінустанова входить до числа системно важливих банків країни і має мережу з майже 130 відділень у всій Україні, у якій працює приблизно 4 тис. співробітників. Згідно з даними пресслужби, Сенс Банк обслуговує майже 3 млн фізосіб і 55 тис. юросіб, а також 85 тис. фізосіб-підприємців.