СБУ і НАБУ викрили суддю Броварського суду Київщини на вимаганні хабаря в $4 тис.

Київ. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро викрили на вимаганні хабаря суддю Броварського міськрайонного суду Київської області, інформують у СБУ.

“Співробітники Служби безпеки України та Національного антикорупційного бюро викрили на корупції суддю Броварського міськрайонного суду Київської області. Він вимагав $4 тис. хабаря за “правильне вирішення питання” під час судового засідання”, – йдеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в середу.

Згідно з повідомленням, суддю спіймали “на гарячому” під час отримання другого траншу неправомірної вигоди в розмірі $3 тис.

За даними слідства, суддя отримав хабар від представника однієї зі сторін у цивільній справі. За це обіцяв ухвалити рішення на користь цієї сторони.

“Неправомірну вигоду отримував двома траншами: спочатку $1 тис. за рішення, що зобов’язало іншу сторону шукати додаткові докази у справі, а ще $3 тис. – за рішення про стягнення боргу на користь позивача”, – уточнюється в повідомленні.

Наразі судді повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

“Під час обшуків у нього вилучено розфасовані в різні конверти $15 600”, – зазначають у СБУ.

Тривають слідчі дії, правоохоронці вирішують питання обрання фігуранту запобіжного заходу.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9792