Роздрібні магазини США недолічилися $112 млрд у 2022 році через крадіжки – NRF

Нью-Йорк. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Крадіжки та інші протиправні дії призвели до втрати роздрібними компаніями США торік $112,1 млрд через нестачу товарів на складах, повідомила Національна федерація роздрібної торгівлі (NRF).

Це більше ніж на 19% перевищує показник за 2021 рік, що становив $93,9 млрд.

“Ритейлери відзначають безпрецедентний рівень крадіжок у поєднанні зі злочинністю, яка процвітає, у своїх магазинах, і ситуація тільки погіршується”, – зазначає віцепрезидент NRF із захисту активів і роздрібних операцій Девід Джонстон, слова якого наводяться в повідомленні.

Середній розмір втрат роздрібних компаній від протиправних дій у 2022 році становив 1,6% від загального обсягу продажів порівняно з 1,4% роком раніше. Майже дві третини цієї суми припало на внутрішні та зовнішні крадіжки.

Незважаючи на те, що ритейлери продовжують удосконалювати заходи щодо запобігання фінансовим втратам і захисту активів, їм іноді доводиться йти на такі кроки, як закриття конкретного магазину (28% респондентів), зменшення годин роботи магазину (45%), скорочення або зміна асортименту товарів у магазині (30%).

У міру зростання насильства дедалі більше ритейлерів вважають за краще застосовувати підхід невтручання: цього року 41% опитаних сказали, що жоден із їхніх працівників не уповноважений зупиняти або затримувати злодіїв у магазинах, порівняно з 38% торік.

В опитуванні NRF брали участь 177 роздрібних компаній, сукупний виторг яких у 2022 році становив $1,6 трлн, а кількість торговельних точок перевищувала 97 тис. у всій країні.