Експравоохоронця з Шевченкового Харківської області, який працював на окупантів, засуджено до 13 років в'язниці – прокуратура

Харків. 27 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Київський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок жителю смт Шевченкове Куп’янського району Харківської області, який під час окупації пішов на співпрацю із загарбниками.

“Колишній посадовець органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби через стан здоров’я, у серпні минулого року добровільно вступив на посаду “слідчого” в незаконному правоохоронному органі “Пункт поліції №2 (смт Шевченкове) Управління внутрішніх справ ВЦА Харківської області”, – повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Як було встановлено, чоловік складав документи про проведення “слідчих дій”, вивчав законодавство РФ про правоохоронні органи, щоб підвищити кваліфікацію. Крім того, він разом із російськими військовими проводив “обшуки” в цивільного населення.

Через день після деокупації громади українські правоохоронці встановили місцезнаходження колишнього колеги та затримали його.

У судовому засіданні обвинувачений своєї провини не визнав.

Наразі вирок не набув чинності – триває термін на апеляційне оскарження.