Ціна золота опустилася нижче $1900 за унцію вперше з березня

Чикаго. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Ціни на золото знижуються на тлі триваючого зміцнення курсу долара США, повідомляє MarketWatch.

Грудневі ф’ючерси 27 вересня на Comex торгувалися на рівні $1896,4 за унцію, що на 1,2% нижче рівня на закриття попередньої сесії. Водночас котирування опустилися нижче рівня в $1900 вперше з березня, за даними FactSet.

Із початку вересня ціни на золото впали на 3,4%, попри те, що дорогоцінний метал зазвичай виступає альтернативним інструментом для інвестицій у разі падіння ринку акцій, а фондовий індекс S&P 500 втратив понад 5% цього місяця.

У цьому можна звинуватити сильний долар і зростання прибутковості облігацій на світових ринках, зазначає ринковий аналітик Forex.com Фавад Разакзада.

Індекс DXY, що показує вартість долара США до шести основних світових валют, під час торгів у середу піднявся більше ніж на 0,4% і перебуває на максимальній позначці з листопада минулого року.

“Після підйому за підсумками десяти тижнів поспіль доларовий індекс, схоже, додасть іще один тиждень до цього списку”, – вважає Разакзада. На його думку, якихось свіжих факторів для подорожчання американської нацвалюти немає, але “також не було жодних макроекономічних причин для припинення ралі”.