Правоохоронці встановили особи російських військових, які незаконно утримували мирного жителя Чернігівської області

Київ. 28 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Українські правоохоронці встановили особи та повідомили про підозру двом російським військовослужбовцям, які під час окупації Чернігівської області незаконно утримували мирного жителя, завдаючи йому фізичних і моральних страждань.

“За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та повідомлено про підозру двом військовослужбовцям рф. Їм інкримінують порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України)”, – йдеться в повідомленні Офісу генпрокурора в телеграм-каналі в четвер.

За даними слідства, на початку березня 2022 року на території окупованого російськими військами села Слобода Чернігівського району озброєні військовослужбовці держави-агресора незаконно утримували цивільного чоловіка у приміщенні магазину в центрі села.

“Щоб отримати інформацію про розташування військ ЗСУ, підозрювані спільно з іншими військовими рф застосовували до потерпілого упродовж години фізичну силу, завдаючи йому тілесних ушкоджень та моральних страждань”, – наголошується в повідомленні.

За інформацією прокуратури, не отримавши від чоловіка даних, окупанти вивели його на вулицю, поставили на коліна та погрожували облити легкозаймистою рідиною й підпалити.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ Нацполіції в Чернігівській області.

Джерело: https://t.me/pgo_gov_ua/17164