Видавничий дім Axel Springer зацікавився придбанням Telegraph Media Group – FT

Лондон. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Німецький видавничий дім Axel Springer висловив зацікавленість у купівлі британської Telegraph Media Group (TMG), повідомляє Financial Times.

За даними джерел газети, Axel Springer повідомив про свій інтерес інвестбанки, що займаються організацією продажу TMG, якій, зокрема, належать видання The Daily Telegraph, Sunday Telegraph і The Spectator.

Telegraph Group в 2004 році придбала сім’я Барклай за 665 млн фунтів стерлінгів. У червні цього року, однак, контроль над компанією отримала Lloyds Banking Group, оскільки сім’я Барклай не змогла погасити боргові зобов’язання перед банком, забезпечені медіабізнесом, на суму понад мільярд фунтів.

Lloyds призначила консалтингову компанію AlixPartners для контролю реструктуризації бізнесу перед його продажем.

Зацікавленість у купівлі TMG висловили британська DMGT, що видає газету Daily Mail, а також колишній головний редактор TMG сер Вільям Льюїс і чеський мільярдер Даніель Кретинські. Ще одним потенційним покупцем TMG є британська “дочка” американської News Corp.

Сім’я Барклай також намагається викупити TMG і вже заручилася фінансуванням близькосхідних інвесторів для цього.

За оцінками деяких експертів, TMG може бути продана на аукціоні більш ніж за 500 млн фунтів, зазначає FT.

Axel Springer, що видає, зокрема, газети Die Welt і Bild, прагне до розширення за межами німецькомовних медіа. У 2015 році він був близький до купівлі Financial Times, а у 2021 році придбав американську Politico.