Повідомлено про підозру жителю Харківщини, який допомагав окупантам облаштовувати мінні поля – прокуратура

Харків. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Правоохоронці затримали та повідомили про підозру в пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України) 29-річному мешканцю с. Макарове Золочівської громади Харківської області.

“Чоловік, будучи проросійськи налаштованим і не маючи патріотичних переконань, добровільно співпрацював із загарбниками. Зокрема, ворожий поплічник передавав окупантам відомості про проукраїнськи налаштованих місцевих мешканців, зокрема учасників АТО/ООС, військових ЗС України, співробітників правоохоронних органів України”, – повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

За даними слідства, підозрюваний збирав і передавав окупантам продукти харчування та одяг. Маючи підтримку загарбників, він залякував жителів села, обкрадав і грабував їх. Викрадене надалі також передавав російським окупантам. Крім того, підозрюваний допомагав загарбникам облаштовувати мінні загородження, надаючи їм детальну інформацію про місцевість.

За клопотанням прокурорів підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією прессекретаря УСБУ Харківської області Владислава Абдули, підозрюваний був раніше судимий за тяжкі злочини.