Уряд Молдови виніс на обговорення план приєднання до ЄС

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Уряд Молдови виніс на публічні консультації Національний план вступу Молдови до Євросоюзу, повідомляє міністр закордонних справ і європейської інтеграції (МЗСЄІ) Ніку Попеску.

“Документ є важливим етапом європейського шляху нашої країни, замінюючи всі попередні кроки (документи) і чітко відображаючи нашу національну мету: підготувати Молдову до вступу в ЄС до 2030 року. План стане основою процесу приєднання, за допомогою якого буде адаптовано та інтегровано Acquis communautaire в національне законодавство”, – написав Попеску в понеділок у соцмережах.

За його словами, план “буде суттєво доопрацьовано після процесу оцінки, проведеної спільно з Європейською комісією” (ЄК представить звіт про прогрес країн-кандидатів у жовтні 2023 року).

“Вступ до Європейського Союзу є головною метою для нашої країни, і участь громадян має вирішальне значення для побудови більш процвітаючого майбутнього в рамках європейського співтовариства”, – наголосив Попеску.

Він повідомив, що з документом можна ознайомитися на сайті МЗСЄІ. Пропозиції та рекомендації щодо проєкту можна надіслати до МЗСЄІ до 12 жовтня 2023 року.