"ДТЕК Енерго" відремонтував 16 із 19 енергоблоків ТЕС до старту опалювального сезону

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – “ДТЕК Енерго” з початку 2023 року відремонтувало 16 із 19 енергоблоків теплоелектростанцій (ТЕС) до початку опалювального сезону.

“З початку року енергетики відремонтували вже 16 енергоблоків ТЕС “ДТЕК Енерго”. Для стабільної роботи в опалювальний сезон заплановано реалізувати 19 ремонтів енергоблоків до старту опалювального сезону. Тобто зараз виконано 84% запланованого”, – повідомляється в пресрелізі енергохолдингу Ріната Ахметова в понеділок.

Загалом у рамках ремонтної кампанії до кінця цього року “ДТЕК Енерго” планує відремонтувати 27 енергоблоків.

Як поінформували в компанії, “ДТЕК Енерго” станом на 2 жовтня ввело в роботу після поточного ремонту енергоблок однієї з теплоелектростанцій, що збільшило потужність енергосистеми на додаткові понад 100 МВт.

“Це дає змогу збільшити потужність і надійність енергосистеми на додаткові понад 100 МВт, а найближчими днями очікується, що вона зросте до 225 МВт”, – зазначили в енергохолдингу.

У “ДТЕК Енерго” нагадали, що у вересні енергетики компанії ввели в енергосистему після ремонтів три енергоблоки. Ще один було додано після розконсервації та модернізації, завдяки чому їм вдалося збільшити потужність енергосистеми до 800 МВт.

“Таким чином, з початку минулого місяця енергосистема отримала близько 1 ГВт оновлених потужностей”, – констатували в “ДТЕК Енерго”.