СБУ повідомила про підозру топменеджерці "Роснефти", яка публічно підтримує агресію РФ

Київ. 2 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Служба безпеки України повідомила про підозру колишній жительці Вінниці, а нині топменеджерці компанії “Роснефть”, яка пише книжки та пісні, в яких заперечує існування України, інформують у СБУ.

“Служба безпеки зібрала доказову базу на колаборантку Тетяну Грабович, яка входить до складу топменеджменту центрального офісу “роснафти” та публічно підтримує збройну агресію рф”, – ідеться в повідомленні української спецслужби в телеграм-каналі в понеділок.

За інформацією СБУ, Грабович раніше жила у Вінниці і була помічницею екснардепа від “Партії регіонів” Сергія Ківалова.

“Але у 2014 році переїхала до москви, де отримала російське громадянство і влаштувалася до одного з департаментів нафтового монополіста рф. Там вона відповідає за фінансування “роснафтою” пропагандистських проєктів кремля, які спрямовані на поширення фейків про Україну”, – наголошується в повідомленні.

Як наголошують в українській спецслужбі, у своєму профілі в інстаграмі з мільйоном підписників Грабович заперечує існування України, розміщувала пости-привітання з нагоди фейкових плебісцитів на тимчасово окупованих територіях України.

Крім того, згідно з повідомленням, у грудні 2022 року Грабович презентувала свою псевдоісторичну книжку, в якій повторює кремлівські наративи про нібито відсутність Української державності.

“Ініційовані СБУ експертизи підтвердили, що ці “твори” спрямовані на підтримку збройної агресії рф та “відбілювання” воєнних злочинів країни-агресора”, – інформують у спецслужбі.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Грабович про підозру за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 109 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій, метою яких є насильницька зміна чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, метою яких є зміна меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України), ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 436 (розповсюдження матеріалів із закликами до агресивної війни), чч. 2, 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься заперечення збройної агресії РФ проти України, розпочатої у 2014 році).

Оскільки зловмисниця перебуває на території РФ, тривають комплексні заходи щодо притягнення її до відповідальності за злочини проти нашої держави.

Джерело: https://t.me/SBUkr/9837