НБУ застосує додаткові заходи на готівковому ринку валюти в разі потреби – Ніколайчук

Київ. 3 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Важливим завданням для Національного банку України (НБУ) залишається скорочення спреду між курсом долара на готівковому ринку та офіційним курсом, у зв’язку з чим центробанк у разі потреби готовий застосовувати додаткові інструменти, заявив заступник голови Нацбанку Сергій Ніколайчук на пресбрифінгу в понеділок.

“У разі необхідності будемо застосовувати додатковий інструментарій, додаткові заходи, для того, щоб задовольняти попит на готівку з боку громадян і, загалом, збільшувати можливості громадян купувати валюту як у готівковому, так і безготівковому сегменті”, – сказав він.

Заступник голови Нацбанку наголосив, що Нацбанк буде згладжувати коливання курсу.

“Ми не озвучуємо конкретних параметрів своїх інтервенцій, однак ці параметри, особливо на перших етапах, мінімізуватимуть коливання, і коли ми бачитимемо можливості, які відповідатимуть макроекономічним передумовам, тоді поступово розширюватимемо ці параметри”, – зазначив Ніколайчук.

Згідно з даними ресурсів minfin.com.ua і finance.ua, курс долара на готівковому ринку в понеділок мінімально відреагував на оголошення НБУ про перехід із 3 жовтня в режим керованої гнучкості обмінного курсу: ослаблення гривні становило лише 5-10 коп.