Сили оборони за добу відбили понад десять невдалих атак неподалік Мар'їнки та Красногорівки – Генштаб ЗСУ

Київ. 4 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Сили оборони за добу відбили 10 ворожих атак поблизу Мар’їнки та Красногорівки Донецької області, загалом за минулу добу на фронті відбулося 43 зіткнення, повідомляють у зведенні Генштабу Збройних сил України станом на 06:00 середи.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) “Північ” на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На лиманському напрямку сили оборони відбили понад 10 атак противника біля населеного пункту Макіївка Луганської області.

На бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище неподалік Андріївки Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському напрямку Сили оборони відбили всі атаки ворога у Первомайського Донецької області. Ворог здійснив понад 10 невдалих атак біля Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На шахтарському та запорізькому напрямках противник наступальних (штурмових) дій не вів.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, мають частковий успіх у районах на захід від Роботиного Запорізької області, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, мають частковий успіх у районах Кліщіївка та Андріївка, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, закріплюються на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення та наносять успішне ураження по тилах противника.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua