У Верховній Раді працюють над спрощенням бюрократичних процедур, пов'язаних із виробництвом зброї – нардеп Костенко

Київ. 4 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Народні депутати мають намір спростити процедури для виробників зброї в Україні, щоб задіяти в цьому напрямі більшу кількість підприємств країни, повідомив секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (фракція “Голос”).

“Наша законодавча база багато в чому підлаштована під мирний час, тому ми маємо ухвалювати управлінські рішення і спрощувати питання виготовлення певних речей, ліцензування діяльності певних суб’єктів. Це потрібно для того, щоб дати можливість більшій кількості підприємств виробляти зброю. Це не тільки підтримка армії – це фактор стримування, оскільки ворог буде бачити, що ми всією країною робимо все для перемоги. Над цим спрощенням наразі і працюємо”, – наводить слова Костенка пресслужба апарату парламенту.

Нардеп наголосив, що Україні необхідно “робити максимум для розвитку свого оборонно-промислового комплексу і підлаштувати його саме під реалії війни”, оскільки держава-агресор Росія відновлює свій ОПК в умовах санкцій.

“Він (російський ОПК – ІФ-У) робить нетехнологічні речі, вони прості, але, на жаль, дієві на полі бою… Ворог також більше використовує мобілізаційний ресурс, масивніше призиває строковиків на службу, щоб потім їх вербувати і заманювати на контракти”, – зазначив Костенко.