"Енергоатом" тестує і готується незабаром підключити до мережі газотурбінну станцію від USAID 28 МВт

Київ. 4 жовтня. ЕНЕРГОРЕФОРМА – НАЕК “Енергоатом” встановила отриману на початку лютого цього року від Агентства США з міжнародного розвитку USAID першу газотурбінну мобільну електростанцію потужністю 28 МВт на один із об’єктів критичної інфраструктури, запустила її в тестовому режимі та готується підключити до мережі найближчими днями.

“Фахівці “Енергоатому” зробили все від них залежне, щоб виконати поставлене Міненерго завдання: запустити електростанцію до опалювального сезону. Незважаючи на затримки в надходженні комплектувальних, це завдання буде виконано, установка вже працює в тестовому режимі і її буде під’єднано до мережі 10-12 жовтня”, – зазначив президент компанії Петро Котін, слова якого наведено в телеграм-каналі в середу.

За його словами, “Енергоатом” також підготував виробничу команду, яка працюватиме з цією мобільною енергоустановкою.

У НАЕК наголосили, що завдяки такій установці з’являється можливість локалізувати енерговиробництво в регіоні, і це зміцнить українську енергомережу.

Як повідомлялося, посол США в Україні Бріджит Брінк під час передачі газотурбінної станції 7 лютого зазначала, що вона забезпечуватиме електроенергією до 100 тис. споживачів.

Джерело: https://t.me/energoatom_ua