Протягом доби відбулося 45 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Київ. 4 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Протягом доби між українськими захисниками і російськими загарбниками відбулося 45 бойових зіткнень, обстановка на сході і півдні України залишається складною, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил у середу ввечері.

На волинському та поліському напрямках ситуація без суттєвих змін. Противник продовжує зберігати військову присутність та обстрілювати прикордонні населені пункти з території РФ на сіверському та слобожанському напрямках.

Упродовж доби українські захисники відбили ворожу атаку в районі на північ від Зибиного Харківської області, 5 атак – на схід від Макіївки Луганської області та на північний захід від Діброви Донецької області, також усі атаки неподалік Авдіївки й Ласточкиного, 8 атак біля Мар’їнки, 6 атак у Красногорівки та Новомихайлівки, атаку противника в районі населеного пункту Золота Нива Донецької області, а також було відбито всі ворожі атаки в районах Вербового та Роботиного Запорізької області.

Також протягом доби окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене становище біля Григорівки та Андріївки Донецької області.

“Водночас сили оборони України продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту”, – наголошують у Генштабі.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid0XFFjjswvKasXhMJ6wQ4oJyaZCvGGbbz3AxY2zqVVnew3VCaUdi5kCSUcXLzHmjLpl