Головою НР-президентом "Слов'янські шпалери-КФТП" замість померлого батька став його син

Київ. 4 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Головою наглядової ради-президентом АТ “Слов’янські шпалери-КФТП” (Корюківка Чернігівської обл.) обрано Олександра Бондара, який входив до складу наглядової ради і володіє 4,43% акцій компанії.

Згідно з публікацією АТ “Слов’янські шпалери-КФТП” у системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку, таке рішення ухвалила наглядова рада 3 жовтня у зв’язку з вакантністю посади.

Бондар обраний на термін до 11 грудня поточного року.

Зі свого боку раніше КФТП повідомила в НКЦПФР, що 9 вересня помер багаторічний голова наглядової ради-президент компанії Анатолій Бондар – батько Олександра Бондара, який також, за даними держреєстру, був кінцевим бенефіціаром АТ “Слов’янські шпалери-КФТП”.

“Під його керівництвом АТ “Слов’янські шпалери-КФТП” стало одним із найбільших у Європі виробників шпалер, світовим лідером у сфері виробництва шпалерної продукції, а марка “Слов’янські шпалери” – впізнаваною далеко за межами України. У Корюківці п’ятий рік успішно працюють засновані ним підприємства деревообробки”, – йдеться в некролозі на сайті підприємства.

АТ “Слов’янські шпалери-КФТП” – одна з найбільших європейських шпалерних фабрик, випускає понад 10 видів шпалер від економ-сегмента (паперові, дуплексні, акрилові) до шпалер преміум-класу (вінілові, флізелінові, шпалери гарячого тиснення). Крім того, фабрика освоїла випуск власної латексної, водно-дисперсійної фарби (ТМ Latex).

За даними асоціації “Укрпапір”, у січні-серпні 2023 року фабрика випустила продукцію на 828,6 млн грн – на 48,3% більше, ніж за той самий період 2022 року, випуск шпалер зріс на 24% до 10,8 млн умовних шматків.

За даними НКЦПФР на другий квартал 2023 року, 56,12% акцій АТ належить ТОВ "Славич-Інвест", ще 24,991% – ТОВ "Торговий дім "Славич" (обидва – Корюківка). Кінцевим бенефіціаром, згідно з держреєстром, був Анатолій Бондар, який також напряму володів 7,106% статутного капіталу компанії.