За добу на фронті відбулося 57 бойових зіткнень – Генштаб ЗСУ

Київ. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – За минулу добу на фронті відбулося 57 бойових зіткнень між ЗСУ та російськими окупантами, повідомляє Генеральний штаб.

“За минулу добу відбулося 57 бойових зіткнень”, – ідеться в повідомленні.

У зоні відповідальності ОСУВ “Північ” на волинському та поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На сіверському та слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в Білгородській області.

У зоні відповідальності ОСУВ “Хортиця” на куп’янському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі північніше Зибиного Харківської області.

На лиманському напрямку Сили оборони відбили 7 атак ворога в районах на схід від Макіївки Луганської області та на північний захід від Діброви Донецької області.

На бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районах н.п. Григорівка, Кліщіївка та Андріївка Донецької області. Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Таврія” на авдіївському та мар’їнському напрямках противник безуспішно намагався відновити втрачене становище поблизу Авдіївки Донецької області та покращити тактичне становище біля Ласточкиного Донецької області. Ворог здійснив понад 15 невдалих атак неподалік Мар’їнки та Красногорівки Донецької області.

На шахтарському напрямку українські військові відбили атаки ворога в районах н.п. Золота Нива та Рівнопіль Донецької області. На запорізькому напрямку Сили оборони успішно відбили атаки ворога у Новодарівки, Вербового та Роботиного Запорізької області.

Сили оборони України також продовжують ведення наступальної операції на мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, продовжують закріплюватися на зайнятих рубежах.

У зоні відповідальності ОСУВ “Одеса” на херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua/posts/pfbid025zdvuuwLN9uiyVS1aR7drkgYaMjkYyJgQosV9jDKRiaNUNhEisSsjKhUSZGemCdWl