Долар США дешевшає до євро, єни та фунта стерлінгів

Нью-Йорк. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Долар США дешевшає до євро, єни та фунта стерлінгів на торгах у четвер.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), втрачає 0,24%, ширший WSJ Dollar Index – 0,23%.

Ослабленню долара, а також зниженню дохідності US Treasuries із 16-річних максимумів, сприяв оприлюднений напередодні звіт галузевої організації ADP, який показав мінімальне із січня 2021 року зростання кількості робочих місць у приватному секторі США у вересні.

Оприлюднені дані свідчать про охолодження американського ринку праці на тлі загального ослаблення економічної активності в США внаслідок посилення грошово-кредитної політики Федеральною резервною системою (ФРС). Це, на думку експертів, знижує ймовірність подальшого підйому ставки Федрезервом, зазначає Market Watch.

“Звіт ADP показує, що зростання зайнятості сповільнюється, і це приблизно відповідає тому, що має нині відбуватися на ринку праці”, – зазначає економіст JPMorgan Chase & Co. Деніел Сільвер.

Тепер увага трейдерів спрямована на дані про безробіття в США за вересень, які буде оприлюднено в п’ятницю о 15:30 кч. Консенсус-прогноз аналітиків, який наводить Trading Economics, передбачає зростання кількості робочих місць у Штатах минулого місяця на 170 тис. і зниження безробіття до 3,7% із серпневих 3,8%.

Курс євро до долара за даними на 8:50 кч у четвер становить $1,0524 порівняно з $1,0505 на закриття ринку в середу.

Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард заявила на конференції у Франкфурті в середу, що подальші рішення регулятора щодо грошово-кредитної політики, як і раніше, залежатимуть від динаміки та прогнозів інфляції.

Лагард знову повторила у своєму виступі, що процентні ставки ЄЦБ будуть достатньою мірою обмежувальними стільки, скільки це буде потрібно. Утримання ставок на поточних рівнях протягом достатнього часу серйозно допоможе своєчасному поверненню інфляції в єврозоні до цільових 2%, сказала вона.

Пара фунт/долар у четвер торгується на рівні $1,2157 порівняно з $1,2135 за підсумками попередньої сесії.

Вартість американської валюти до єни опустилася до 148,53 єни проти 149,13 єни на закриття попередніх торгів.