Присутність України в зовнішньому інформпросторі є пріоритетом міністерства – Карандєєв

Київ. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – В. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявляє, що присутність України в зовнішньому інформаційному просторі є пріоритетом міністерства.

“Присутність нашої країни в зовнішньому інформаційному просторі є пріоритетом міністерства. Донести до іноземних громадян правдиву інформацію про події в Україні – спільна мета держави та медіа”, – наводить слова Карандєєва пресслужба міністерства за результатами зустрічі з представниками медіа, які працюють з іноземною аудиторією.

Зазначається, що на зустрічі обговорили виробництво та просування українського контенту для закордонного споживача.

Як повідомлялося, 30 вересня ЗМІ оприлюднили розслідування про витрати на англомовну диджитал-платформу The Gaze, створену в червні 2023 року державним підприємством “Мультимедійна платформа іномовлення України”. Зокрема зазначалося, що Міністерство культури та інформаційної політики вже витратило понад 60 млн грн на це медіа. Водночас за цей період сайт відвідали майже 65 тис. осіб, а більшість відео на ютуб-каналі збирають лише кілька сотень переглядів.

Пізніше в ДП “Мультимедійна платформа іномовлення України” заявили, що інформація у ЗМІ містить низку неточностей, які завдають підприємству репутаційної шкоди та вводять в оману громадськість.

У червні 2023 року в Україні запустили іномовне ЗМІ англійською мовою, яке отримало назву The Gaze.