Унаслідок обстрілів залишаються знеструмленими споживачі в 7 областях – Міненерго

Київ. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на 5 жовтня через обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у семи областях країни.

“У Миколаївській області внаслідок падіння уламків дрона пошкоджено лінію електропередачі, знеструмлено споживачів. Також через обстріли залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях”, – повідомило Міністерство енергетики України в четвер.

Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Також унаслідок технологічних порушень у Дніпропетровській області тимчасово залишалися без світла 7,4 тис. споживачів, у Чернівецькій області – 29 тис. споживачів. Наразі всіх заживлено.

“У Херсоні триває відновлення мереж, пошкоджених під час повені. Минулої доби заживлено 121 точку доступу, у місті залишаються знеструмленими 2 тис. споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання, але ремонтні роботи сповільнені через обстріли”, – зазначили в Міненерго.

За даними відомства, комерційний імпорт електроенергії за минулу добу становив 641 МВт-год, експорт до Словаччини та Молдови – 643 МВт-год.

Джерело: https://t.me/energyofukraine/855