"Метінвест" повідомив про досягнення судном із його продукцією протоки Босфор тимчасовим коридором ЗСУ

Київ. 5 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Судно з продукцією гірничо-металургійної групи “Метінвест”, що вийшло з чорноморського порту, успішно досягло протоки Босфор, повідомила група на Ірландській фондовій біржі в четвер.

“Воно пройшло тимчасовим коридором, який охороняють Збройні сили України”, – зазначив “Метінвест”.

Водночас зазначається, що, з огляду на збереження значних військових загроз, група не може оцінити, який вплив ця подія може мати на її операції.

“Метінвест” є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Підприємства групи розташовані переважно в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами холдингу є група “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують ним.

“Метінвест” у першому півріччі 2023 року скоротив виторг порівняно з аналогічним періодом минулого року на 48,3% – до $3,554 млрд, зокрема в Україні на 12,7% – до $1,161 млрд, а його EBITDA впала в 3,2 раза – до $487 млн. Водночас групі вдалося отримати $274 млн операційного і $47 млн чистого прибутку проти відповідно $1,25 млрд і $1,698 млрд збитків у першому півріччі минулого року.

Як повідомлялося, після припинення в липні через позицію РФ роботи Чорноморської зернової ініціативи за тимчасовим коридором, представленим ЗСУ України, із середини серпня вже пройшло 12 суден на вхід до портів “Великої Одеси” (“Одеса”, “Чорноморськ” і “Південний”) і 13 суден на вихід (5 із них були заблоковані з початку повномасштабного вторгнення РФ).

Джерело: direct.euronext.com/#/rispublication