ДБР затримало інспектора колонії в Херсоні, який працював на ворога

Київ. 11 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державне бюро розслідувань (ДБР) затримало інспектора Дар’ївської виправної колонії, який у Херсоні працював на окупантів, а потім утік до Вінницької області та оформив собі статус переселенця, інформують у ДБР.

“У червні 2022 року колишній інспектор Дарʼївської виправної колонії добровільно обійняв посаду інспектора відділу безпеки у колонії, яку окупанти створили на базі української установи відбування покарань у Херсоні”, – ідеться в повідомленні відомства в телеграм-каналі в середу.

За інформацією ДБР, фігурант проводив огляди та обшуки, перевірки порушення вимог режиму відбування покарання, за що отримував зарплату в рублях. “У цій колонії, окрім засуджених, також утримувалися люди, які чинили опір ворогу”, – уточнюється в повідомленні.

Після звільнення Херсона чоловік не встиг втекти разом з окупантами та виїхав до Могилева-Подільського Вінницької області. “В січні 2023 року зрадник отримав там статус внутрішньо переміщеної особи та почав оформлювати собі соцвиплати”, – зазначається в повідомленні.

Працівники ДБР встановили факт його співпраці з окупаційною владою, за сприяння СБУ та ДВБ Нацполіції зрадника було затримано в Могилеві-Подільському.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/3900